#

Dobrodošli na plantažu sajtova

Kvalitetna, pouzdana i brza izrada modernih responsive web sajtova po povoljnim cenama i u kratkom roku.

O nama
Pobedite konkurenciju

Izrada sajtova za firme, velika i mala preduzeća je naša specijalnost. Bez obzira o kakvom se biznisu radi, za vašu firmu ćemo napraviti internet prezentaciju kakvu ste želeli, prezentaciju koja će u potpunosti prezentovati vaše usluge i proizvode i koja će o vašem preduzeću stvoriti najbolju moguću sliku. Bitno je znati da je na internetu tržišto otvoreno i da je svakom data šansa da zablista i ravnopravno predstavi sebe sa svetski ili lokalno poznatim brendovima. Motiv za izradom sajta za firmu je i ta činjenica da se u današnje vreme usluge i proizvodi najviše potražuju na internetu.

Sajt firme može biti statičan, dinamičan ili sajt sa CMS sistemom, u zavisnosti od vaših potreba. Cenu sajta ne određujemo na osnovu toga da li se radi o malim preduzećima ili o velikim firmama nego na osnovu vaših potraživanja. Nikako ne koristimo činjenicu da se ne radi o fizičkom licu, i trudimo se da odredimo fer i korektnu cenu koja će biti mnogo prihvatljivija u odnosu na našu konkurenciju. Cilj nam je da iza sebe možemo da ostavimo web prezentaciju vrednu poštovanja koja će nam biti preporuka u budućem poslovanju.

Naše usluge
Čime se bavimo?

Izrada web sajta je uobičajen način da se marketinški predstavi brend, proizvod, osoba. Marketinški, informativni i zabavni karakteri web stranica su najzastupljeniji, ali ne i jedini. Web strana često rešava i neke usko specijalizovane poslovne probleme. Zbog toga je izuzetno važno pravilno odrediti ciljeve pre početka izrade web sajta.

Mi Vam pružamo savete, rad i trud. Vaš uspeh je i naša odgovornost. Od prvog koraka do pravog brenda.

  • Biznis web-stranice
  • Brand- i Landing-Pages
  • Online prodavnice / Ecommerce rešenja
  • Kompletna CMS, B2C i B2B rešenja
  • Portali, aplikacije i individualna rešenja

Proces izrade Website-a

Korak 1

Odluka

Odmah na početku želimo da napomenemo da vaš web sajt treba da bude servis za Vas i za Vaše klijente. Nešto što će Vama poboljšati i olakšati poslovanje, a ujedno i predstaviti Vas na Internetu, a Vašim klijentima omogućiti da brže i lakše dođu do Vaših usluga ili proizvoda, do bitnih informacija u vezi Vašeg poslovanja ili da im olakšate komunikacuju i poslovanje sa vama. Naravno, ovo se ne odnosi na web sajtove koji za cilj imaju drugačiju namenu kao što su npr. web portali, social network (društvene mreže) web sajtovi i sl.

Neko će u postupak izrade web sajta ući ubeđen da mu je web sajt nepotreban trošak, ne računajući da mu je prisustvo na Internetu šansa da svoje poslovanje drastično uveća ili jedna od retkih mogućnosti da sačuva svoj opstanak na tržištu. Možemo da zaključimo da jedina ispravna odluka da posedujete sopstveni web sajt treba da bude donešena na osnovu vaših poslovnih aktivnosti, dugoročnog planiranja, načina nastupa na tržištu, kao i na osnovu planova šta vašim novim web sajtom želite da postignete. Računajući i to što sopstvenim web sajtom interakciju sa klijentima, dostupnost i međusobno poverenje podižete na mnogo viši nivo.

Korak 2

Planiranje

Pored lepo dizajniranog web sajta, potrebno je da vaš web sajt bude i funkcionalan. Pod tim se podrazumeva da navigacija na web sajtu, broj stranica, informacije, izbor multimedijalnog sadržaja (fotografije, video snimci…) budu dobro osmišljeni i postavljeni kako bi posetilac veoma lako i brzo mogao da dobije sve potrebne informacije, a zbog kojih je i posetio vaš web sajt. Veoma često se dešava da klijent poseti neki web sajt sa željom da kupi ili da se informiše za neki određeni proizvod, ali odustane iz razloga što ne može da nađe informacije koje ga kao kupca zanimaju. U tom slučaju uvek potraži drugi web sajt na kojem može naći potrebne informacije. Šta mislite, kada se odluči za kupovinu, koju firmu ću odabrati? Ako se neko nije potrudio da svojim budućim klijentima pruži potrebne informacije o svojim uslugama ili proizvodima pre kupovine, postavlja se logično pitanje kako će se ta firma ophoditi prema klijentima nakon kupovine npr. u slučaju reklamacije ili usled potrebe za nekim savetom ili eventualno kada je potrebna neka tehnička podrška i pomoć.

Prilikom planiranja web sajta veoma je pametno, a i poželjno da posetite i analizirate web sajtove vaše konkurencije ili web sajtove sa sličnim načinom poslovanja. Uočite šta bi mogla da bude vaša prednost i kako bi vaše proizvode ili usluge mogli na bolji način da predstavite vašim posetiocima i budućim klijentima.

Korak 3

Prikupljanje materijala

Ovo je jedna od najtežih faza u izradi web sajta i veoma često zna da bude razlog kašnjenja za završetak projekta. Ma koliko vam na prvi pogled izgledalo lako, osmišljavanje kvalitetnih tekstova zna da bude veoma naporno i zahtevno. Uvek se mora naći kompromis između opširnih tekstova u kojima ima dosta informacija, a koje su posetiocima teški i zamorni za čitanje i između kraćih tekstova koje posetilac želi i može pročitati, a da kao takvi sadrže sve potrebne informacije. Tekstovi i informacije moraju da budu usklađeni sa ciljnom grupom. Primera radi, drugačije se pišu tekstovi koji za ciljnu grupu imaju mlađu populaciju, za razliku od tekstova kojima je ciljna grupa određena strukom.

Korak 4

Grafički dizajn

Nakon prikupljanja svih potrebnih informacija i materijala može se krenuti u proces izrade web sajta. Na osnovu želja i zahteva korisnika, kao i na osnovu delatnosti pristupa se izradi grafičkog dizajna. Veoma često dobijemo pitanje zašto je delatnost vezana za sam dizajn i izgled web sajta. Zamislite npr. web sajt dečije igraonice sa sivim tonovima ili npr. web sajt advokatske kancelarije sa živopisnim i jakim bojama, sa obiljem šarenila, Izgledalo bi malo neozbiljno i neprikladno, zar ne? Očekuje se da na web sajtu koji se npr. bavi uzgojem i prodajom sadnica, preovlađuju zemljane boje ili bar neke kombinacije zelene boje. Verujemo da ste primetili da na većini web sajtova stomatologa i doktora preovladava plava boja.

Korak 5

Kodiranje

Pre nego što se krene sa kodiranjem web sajta, tj. prebacivanja grafičkog dizajna u HTML/PHP/CSS kod, veoma je bitno da je korisnik siguran da odobreni grafički dizajn u potpunosti zadovoljava njegova očekivanja i želje. Izmena elemenata i promena dizajna na web sajtu u procesu kodiranja zahteva mnogo više vremena nego u procesu dizajniranja.

Korak 6

SEO optimizacija

Ako ste se odlučili za SEO optimizaciju web sajta, proces kodiranja je pravo vreme za to. Npr. veoma je lakše uskladiti nazive fajlova, prvenstveno fotografija i njihovih ALT atributa u toku izrade, nego sve to ponovo raditi na završenom web sajtu.

Korak 7

Testiranje

Ovaj korak ne treba nešto posebno objašnjavati, većina testiranja se svodi na tehničke stvari sa kojima većina vlasnika novog web sajta nije upoznata, niti ima potrebu za tim. U toku testiranja traga se za mogućim nastalim greškama (funkcionalnost, nedoslednost, greške u programskom kodu…). Nakon toga sledi proces provere izgleda na različitim browser-ima (Chrome, Firefox, Safari…), na različitim operativnim sistemima (Windows, Mac-OS, Android, iOs…), kao i na različitim uređajima (monitor, tablet, mobilni telefon) i rezolucijama monitora i displeja. Provera dinamičkih delova web sajta kao što su razni formulari, kontakt forme i sl.

Korak 8

Puštanje u rad

Nakon završetka svih pet koraka, sledi prebacivanje web sajta na server web hosting provajdera gde će vaš web sajt biti vidljiv za sve posetioce. Pre i nakon prebacivanja web sajta na hosting server, vrši se potrebno podešavanje parametara hosting naloga, kao i ostalih bitnih stavki koje su potrebne za nesmetan rad web sajta. Po potrebi i zahtevu klijenta vrši se instalacija SSL sertifikata i podešavanje web sajta za rad sa SSL sertifikatom. Nakon toga vrši se ponovna provera funkcionalnosti web sajta. U zavisnostosti od zahteva klijenta i od namene može se izvršiti napredna zaštita web sajta.

Korak 9

Promocija web sajta

Sada imate web sajt kakav ste želeli, uložilite ste određena materijalna sredstva, svoje vreme i trud, zadovoljni ste njegovim izgledom i funkcionalnošču. Ostaje vam najbitnije stavka zbog koje ste i ušli u proces izrade web sajta, a to su posetioci. Iskoristite sve načine promocije vašeg web sajta kao što su: dodavanje adrese web sajta na vašim vizit karticama, memorandumima, računima, katalozima, flajerima… Prisustvo na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Google+…) vam veoma može pomoći u promociji vašeg web sajta. Možete napraviti vaš Youtube kanal gde ćete zanimljivim i korisnim video snimcima povećati posećenost vašeg web sajta, a i time zainteresovati veliki broj posetioca za vaše proizvode i usluge.

Korak 10

Backup web sajta

Prosto rečeno, backup vašeg web sajta je najbolje osiguranje u koje možete investirati da biste se zaštitili od problema i katastrofa koje mogu da se dese. Svima je poznata važnost čuvanja ličnih i važnih podataka na računaru, ali retko ko se stara o tome da mu web sajt ima najsvežije sačuvane podatke odnosno – backup.

Pet razloga zbog kojih je potrebno vršiti backup web sajta:
1. Nezgode se dešavaju
2. Biti hakovan je mračna realnost
3. Računari mogu da prestanu sa radom
4. Greške prilikom ažuriranja
5. Neplaćeni računi i pogrešne uplate

#

01. ULTRA BRZA PODRŠKA

Uvek smo spremni da Vam pomognemo i posvetimo Vam se maksimalno kako bi bili što zadovoljniji. Srećan i zadovoljan klijent je ono čemu težimo.


02. 24/7 SMO DOSTUPNI

03. PROFESIONALNI PRISTUP

#